Wat is voetreflex?

Voetreflexzonetherapie is er op gericht de reflexzones en punten op en in de voeten die in verbinding staan met de diverse organen, zenuwen, klieren, spieren en gewrichten een impuls te geven, zodat deze zich kunnen herstellen of zich kunnen versterken.

In het lichaam bevinden zich energievelden en banen waar geleidelijk aan blokkades kunnen ontstaan.

Via de reflexpunten die in verbinding staan met de energievelden en banen wordt de natuurlijke genezing van het lichaam geactiveerd.

Zowel lichamelijke als mentale klachten worden door middel van een voetreflexbehandeling/massage behandeld. 

Als er zich een blokkade bevindt in een van deze energievelden of banen kan voetreflex er voor zorgen dat deze blokkade zich verzwakt of herstelt. Dit kan bij en na een eerste behandeling al goed voelbaar zijn.

Waarom zou je voor voetreflex kunnen kiezen?

Het ontspant met ontspannende grepen en doordat de voeten met aandacht aangeraakt worden, ontspant men zich. Je ligt in een zeer comfortabele stoel in een stille omgeving. Spieren komen tot rust, het hoofd stopt met malen. De spanning kan afgevoert worden.

Het vitaliseert het lichaam. De doorbloeding wordt gestimuleerd. Spieren die beter doorbloed zijn functioneren beter. Stijfheid en stramheid in de ochtend kan hierdoor verminderen of verdwijnen. Als organen beter worden doorbloedt, wordt hun functie ook beter, hierdoor kunnen allerlei klachten verminderen of verdwijnen. Afvalstoffen raak je kwijt en voedingstoffen kunnen beter worden opgenomen.

Het is gezondheidsbevorderend. Het stimuleert namelijk het zelf genezend mechanisme. Als je een wondje hebt dan vind je het heel normaal dat dit zich vanzelf hersteld. Dit zelfgenezend mechanisme zou eigenlijk elke ziekte die je hebt weer moeten herstellen. En dit gebeurt in veel gevallen niet. Als je dit mechanisme activeert stimuleer je het vermogen tot herstel.

De klachten die ik tot nu toe veel behandeld heb zijn;


Spanning/Stress, Stress bij Hooggevoeligheid,Oververmoeidheid/Burn-out, Hoofdpijn/Migraine, Rug-, Nek-, en Schouderklachten, Gewrichtspijnen, Spierpijnen, Spijsverteringsstoornissen, Overgangsklachten, Huidproblemen, Examenstress.

Wat voetreflex is en wat het met je kan doen is op véél verschillende manieren uit te leggen, ik heb getracht het in woorden uit te leggen maar mijn kracht ligt in het je te laten voelen.

Als voetreflextherapeute stel ik géén medische diagnose. Wanneer ik een duidelijke blokkade bemerk dan adviseer ik een arts te raadplegen.

0